Kerstkoffie 1

Kerstkoffie 1

Ingrediënten voor 4 personen:

300 ml volle melk
2 kruidnagels
1 kaneelstokje
125 gram pure chocolade
200 ml slagroom
8 kopjes espresso
150 ml baileys
geraspte chocolade, chocoladevlokken of cacao voor de garnering

 

 

 

Bereiding:

  1. Verwarm de melk in een steelpannetje maar laat het net niet koken.
  2. Voeg de kruidnagels en het kaneelstokje toe en laat deze ca. 10 minuten trekken.
  3. Schenk de melk door een zeef en roer er de in stukjes gebroken chocolade doorheen totdat deze gesmolten is.
  4. Klop de slagroom stijf.
  5. Zet 4 glazen klaar.
  6. Maak de espresso.
  7. Giet in elk glas twee kopjes espresso en 30 ml baileys.
  8. Verdeel vervolgens de chocolademelk over de glazen en schep de slagroom er bovenop.
  9. Garneer de glazen met geraspte chocolade, chocoladevlokken of cacaopoeder.

 

Bereidingstijd: ca. 15 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *