Kerstkoffie 2

Kerstkoffie 2

Ingrediënten voor 6 personen:

 

125 milliliter slagroom
2 eetlepels witte basterdsuiker
1 mespunt gemalen kardemomvruchten
6 kopjes espressokoffie
6 eetlepels whisky
Cacaopoeder

 

 

Bereiding:

  1. Klop de slagroom lobbig met de basterdsuiker en de kardemom.
  2. Schenk de koffie in 6 hoge glazen, roer door ieder glas koffie een eetlepel whisky.
  3. Roer eventueel naar smaak nog wat extra suiker door de koffie.
  4. Schep voorzichtig de slagroom over de koffie; zorg dat het niet mengt.
  5. Bestrooi de drankjes voor het serveren met wat cacaopoeder.

 

Tip: Deze koffie doet het goed als afsluiter van het Kerstdiner met als toevoeging een heerlijk bonbonnetje of kerstchocolaatje.

 

 

Bereidingstijd: ca. 15 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *