Koffiegeschiedenis bij Siemens

1911 De eerste elektrische koffiemachines

De Siemens-Schuckert-Werke G.m.b.H. stellen de eerste twee types van elektrische koffiemachines voor: de zogenaamde Russische-Sturz-Maschine en Wiener Maschine (deze laatste bestond in een eenvoudige uitvoering of in een elegante uitvoering met porseleininzet). De types onderscheiden zich door hun kookprocedé.

1925 De prototypes van koffiemachines

Het prototype EMK 300 komt op de markt. Inclusief kopjeswarmer en schuimfunctie. Met art-deco design, van 1920 tot 1940 de moderne en internationale stijl, zowel op het vlak van architectuur als voor gebruiksvoorwerpen. In 1925 wordt ook het elegante prototype EMK 500 voorgesteld. Dit apparaat is uitgerust met ebbenhouten handgrepen, een staander en zelfs een tapkraan voor de koffie. In hetzelfde design zijn roomkannetjes, suikerpotten, mokkakopjes en dienbladen verkrijgbaar. En ook het prototype voor een theemachine, de EMT 100. Bij de koffiemachine wordt het water in kleine hoeveelheden verwarmd, in een opgaande buis opwaarts gecentrifugeerd, en dan gelijkmatig verdeeld over de gemalen koffie.

1927 Nieuw prototype EMK 400

Het aanbod wordt verder uitgebreid met het prototype EMK 400 met staander en tapkraan. Daarnaast wordt ook de theemachine EMT 300 met ingebouwd theezeefje voorgesteld. Beide apparaten zijn vervaardigd uit messing, met koper beslag en met hoogglans vernikkeld.

1929 Het prototype voor een Express-machine

Het prototype voor de Express-machine EMK 600 werd ontworpen voor de snelle bereiding van aromatische koffie. Als accessoire is er een opzetbare handkoffiemolen en voor de bereiding van thee is de machine uitgerust met een deksel met vastgemaakt theezeefje. En met een speciaal accessoire kan deze koffiemachine zelfs als inhaleerapparaat worden gebruikt.

1932 De Sintrax-koffiemachine

De evolutie gaat een stapje verder met de Sintrax-koffiemachine EMKS. Deze heeft een kookplaat en ook een water- en koffiereservoir uit hittebestendig Jenaer-glas. Met diezelfde Siemens-kookplaat kunnen aan tafel ook spiegeleieren worden gebakken.

Prototype EMK 800, 19341934 Het prototype van een koffiemachine EMK 800

Eenvoudig en mooi van vorm, het prototype EMK 800 van Siemens in hoogglans, met staander en tapkraan. In hetzelfde materiaal en design zijn er accessoires zoals roomkannetjes, suikerpotten, mokkakopjes en dienbladen. En ook een theemachine met Samowar- functie.

1940 De eerste elektrische koffiemolen

Siemens stelt de eerste elektrische koffiemolen voor. Deze zal nog vele verdere ontwikkelingen doormaken.

1963 De eerste koffieautomaat

De ontwikkelingsafdeling in Traunreut zorgt voor een nieuwe mijlpaal met de filterkoffiemachine. De eerste Siemens-koffieautomaat TC 12 met kegelfilter, snelfiltersysteem en warmhoudplaat. Met een moderne, functionele vormgeving.

1965 Een koffiemachine met waterdruk

De koffiemachine TC 20 werkt met een boiler en genereert bij de bereiding een waterdruk van minder dan 1 bar. Nieuw aan deze machine is ook de ronde, vlakke filter.

1981 Le Cafemat®-Gold

De CAFEMAT®-Gold met tal van accessoires: een assortiment kopjes, aromaversterkende koffiesproeikop, handige automatische kantelbare filter, gouden duurfilter, variotherm-warmhoudregeling en ontkalkingsindicator.

1982 Het eerste Espresso-koffiecenter

De tijd is rijp voor Dolce Vita in Duitsland. Het eerste Siemens Espresso-koffiecenter TC 500 komt op de markt. Zowel voor het zetten van filterkoffie als espresso. Uitgerust met een nieuw soort drukloos centrifugesysteem.

1994 De eerste machines met een zeef

Alweer een nieuwe mijlpaal vormen de eerste machines met een zeef. De espressoautomaten TC 49 en TC 42 werken met de nieuwste technieken. Met het thermoblok-pompsysteem voor de waterdruk, een stoomsproeikop om de melk op te schuimen voor cappuccino en een LED-display. Speciaal gemaakt voor de veeleisende koffieliefhebber.

1999 Koffiemachine in Porsche-design

Volmaakte techniek tot in het kleinste detail. Thermo-koffiemachine die het aroma bewaart, met draaifilter en hoogwaardige metalen bekleding. Zijn karakteristieke design is afkomstig van F.A. Porsche.

2003 Espresso-/koffieautomaat surpresso TK 6

Het begin van een volledig nieuwe generatie machines. De volledig automatische espresso-/koffiemachine surpresso TK 6 zet nieuwe standaards. Door een uiterst verfijnde techniek, een groot bedieningsgemak en een buitengewoon design.

2007 Espresso-/koffieautomaat surpresso compact TK 5

De compacte versie, de volledig automatische espresso-/koffiemachine surpresso TK 5, is uitgerust met dezelfde techniek als zijn grote broer TK 6, maar heeft enkele functies minder.

2008 De nieuwe volledig automatische espressomachine EQ.7

Een nieuw tijdperk voor de volledig automatische espressomachine breekt aan. De compleet nieuw ontwikkelde EQ.7 is de enige volledig automatische espressomachine die tijdens de hele kooktijd de optimale kooktemperatuur behoudt, dankzij zijn sensorgestuurde doorloopwarmte. De EQ.7 zorgt voor optimaal koffiegenot door de combinatie van technische knowhow en groot vakmanschap. Genieten is immers ook een kwestie van techniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *