Nespresso ontkalken

Nespresso ontkalken

Het ontkalken van een NESPRESSO is vrij simpel. Ik leg het je uit in 3 stappen:

Zie filmpje onderin dit bericht.
Bestel Nespresso ontkalker: Eccellente snelontkalker voor Nespresso

1) Zet de machine aan en gooi resterende capsules en lekwater weg. Zet daarna een grote schaal onder de koffie-uitloop, vul het water reservoir met 500ml water en een flesje Eccellente Snelontkalker voor Nespresso.

Druk vervolgens beide knoppen 3 seconden lang in. De lichtjes gaan nu knipperen, druk daarna op de Lungo knop. De volledige ontkalkingsoplossing zal nu doorlopen.

2) Doe de volledige oplossing nog een keer in het reservoir en druk opnieuw op de lungo knop. Alles loopt nu nog een x door de machine heen.

3) Maakt de tank goed schoon met water en vul deze volledig. Druk opnieuw op de Lungo knop. De machine wordt nu gereinigd met schoon water. Om de ontkalkingsprocedure te beƫindigen druk je opnieuw 3 seconden beide knoppen in!

Deze handleiding is geschreven voor een Nespresso Citiz maar werkt ook op de meeste andere Nespresso apparaten (zoalsĀ Nespresso U, Kichen Aid, Gan Maestria, Maestria, Lattisima Premium, Lattisima+, Lattisima, Cube, Nespresso Citiz, Nespresso Pixie, Nespresso Essenza, Nepsresso Innisia)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *